Η ζωή είναι πολύ σοβαρή για να την αντιμετωπίζεις χωρίς χιούμορ.

Μου αρέσουν τα αυτοβιογραφικά βιβλία που φανερώνουν τα πιο ακριβά κομμάτια εαυτού. Όταν πρόκειται για συγγραφέα χορευτή, περιμένω να μου φανερώσει το μαγικό κόσμο της σκηνής, τα παθήματα και την περίεργη ζωή του, εκεί πίσω στα παρασκήνια. Το να θέλει κανείς να εξωτερικεύσει πτυχές της προσωπικής ζωής του, να απελευθερώσει τον κόσμο του προς τα έξω, δηλώνει ταυτόχρονα όχι απλά μια συγγραφική ανάγκη αλλά και θάρρος. 


Η γραφή λειτουργεί ψυχαναλυτικά. Η αφήγηση μιας ιστορίας ζωής που δεν γράφτηκε από φαντασίας, όταν βρίσκει αποδέκτη, προκαλεί τον αναγνώστη να θέλει να μάθει, αφού οι ζωές μας είναι ένα προσωπικό αφήγημα. Απλά, κάποιους βαραίνει περισσότερο και θέλουν να το μοιραστούν. 

Το "Χορεύοντας με τη βροχή" καταγράφει την πορεία ενός αλανιού, το οποίο ανακαλύπτει τη μαγεία του χορού και της τέχνης. Εγκαταλείπει την ασφυκτική επαρχία για να μαθητεύσει δίπλα σ’ έναν από τους δέκα καλύτερους χορευτές του κόσμου και να αναδειχτεί σ’ ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα, με τη μεγάλη κυρία του χορού Νόρα Κις, δασκάλα του Νουρέγιεφ, να λέει γι’ αυτόν: «Έχω δει μόνο δυο ανθρώπους στον κόσμο με τόσο μεγάλο άλμα. Εκείνον και… τον Νιζίνσκι!»

Παράλληλα, όμως, το «Χορεύοντας με τη βροχή» περιγράφει την απόγνωση ενός εφήβου, ο οποίος αποζητά, αλλά δεν βρίσκει τη μητρική αγάπη, γοητεύεται από τη ζωή στην πόλη, τα φώτα και τη σκηνή, μέχρι που συνθλίβεται –από τη μια στιγμή στην άλλη τον πετούν στα αζήτητα– στις συμπληγάδες της αλαζονικής συμπεριφοράς ανθρώπων της τέχνης. Η αποχώρησή του είναι βίαιη…

 

Ο Θοδωρής Κούκρας δεν είναι μόνο επαγγελματίας χορευτής αλλά και ένας πολυτάλαντος άνθρωπος. Έκανε τηλεόραση και συνεργάστηκε με μεγάλα θέατρα, με πολύ γνωστά ονόματα του χώρου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο ελεύθερο θέατρο εργάστηκε ως χορευτής, ηθοποιός και χορογράφος, ενώ μετράει πάνω από 3.000 παραστάσεις. Ασχολήθηκε κυρίως με το χοροθέατρο, το παιδικό θέατρο και τα σόου. Για μεγάλο χρονικό διάστημα ασχολήθηκε με τις πωλήσεις και το προωθητικό μάρκετινκ. Τα τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα και διδάσκει χορό, χοροθέατρο, barre a terre,  καθώς κι ένα καινοτόμο σύστημα εξάσκησης, που επινόησε ο ίδιος για σωματική, ψυχική ευεξία και ενίσχυση του χαρακτήρα.

Ο ίδιος πιστεύει πως " η ζωή είναι πολύ σοβαρή για να  την αντιμετωπίζεις χωρίς χιούμορ".

Αλλιώς θα λέγαμε εμείς, μην πάρεις ποτέ σοβαρά τη ζωή, θα σε γελάσει.

Μπορείτε να το παραγγείλετε άμεσα από τις εκδόσεις ΚΟΜΝΗΝΟΣ 

 https://komninos.shop/product/

komninosbooks@gmail.com

PHONE

( +30) 210 434485
( +30) 6944 799607

 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άργος: Μια πόλη κάποτε, σήμερα

Η στοά του Ναυπλίου