ανυποψίαστα Χριστούγεννα


 


Παραμονή Χριστουγέννων στο Ναύπλιο 
τι κομψά που φαντάζουν όλα, σαν σε θέατρο, που δεν έχεις αντίληψη
για το παρασκήνιο.
Γιατί από μπροστά, στη βιτρίνα, είναι όλα μαγικά, προχωρώντας στο βάθος, αγναντεύεις τους αληθινούς ήρωες.
Περιγραφή μιας κατάστασης
από μπροστά : ο κόσμος  χαίρεται στο "χωριό του ΑιΒασίλη" και μεταφέρεται νοερά με το έλκηθρό του στα διάφορα σπιτάκια του, που είναι και πολλά (κάτοχος real estate πριν την κρίση) με στάσεις στα παζάρια της φτωχομάνας ..


και από την πίσω πλευρά : το όχημα του ΔΉΜΟΥ ΝΑ ΚΌΒΕΙ ΤΑ ΔΈΝΤΡΑ ...συμβολικά στις 23/12/2012 ! ΕΚΕΊΝΑ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΟΛΙΣΤΟΥΝ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ! Γιατί;
 
στο βάθος το χωριό του Αη Βασίλη



γιατί τα κόψατε καλέ τα δέντρα; Αρρώστησαν ή λόγω κάποιου πολεοδομικού τεχνάσματος  ; εγώ ανυποψίαστος πολίτης είμαι , απαντήσεις γυρεύω κι όχι τετελεσμένα γεγονότα. Μήπως το ανακοινώσατε κάποια ανυποψίαστη στιγμή σε καμιά φυλλάδα;






παραμονή Πρωτοχρονιάς 

μεταξύ του ματωμένου παγοδρομίου και της Πλατείας Συντάγματος
τα ΙΧ  ανέβαιναν στους πεζόδρομους (το συνηθίζουν τελευταία άλλωστε).
Απογοητευμένος οδηγός, μάλλον από την κυκλοφοριακή πίεση- που του είχε ανέβει- παρέλαυνε ανενόχλητος ανάμεσα στο πλήθος, στο Μεγάλο Δρόμο,  χαμογελώντας μάλιστα στα ανυποψίαστα βλέμματα των παιδιών. 
..την περασμένη νύχτα άλλος ήταν , μηχανόβιος αυτή τη φορά,  εθεάθη να διασχίζει πάλι το Μεγάλο Δρόμο χαμογελαστός κι ευτυχισμένος κι αυτός.
Αυτοί μάλλον έχουν βρει τρόπο . εμείς τι θα κάνουμε δεν ξέρω με τους ανυποψίαστους επικίνδυνους που πληθαίνουν επικίνδυνα. Κανείς δεν τους ενοχλεί σαν να ναι τρελοί και τους φοβούνται . Δεν τους καταπιέζουν (με κανένα πρόστιμο ίσως;;) μήπως και τους δημιουργήσουν κανένα ψυχολογικό πρόβλημα στις επόμενες εκλογές!
                                      ..ούτε αστυνομικό δελτίο να γραφα...!!!


ΕΥΧΟΥΛΕΣ

Ευχαριστούμε εμείς οι ποδηλάτες γι’ αυτήν την φτωχή ζώνη - την αποκαλούν και ποδηλατόδρομο (!!) - που μας παραχώρησαν από πλευράς τοπικής εξουσίας. Έτσι για να βολτάρουμε μαζί με τα πετρελαιοκίνητα οχήματα , δίπλα-δίπλα, αφού πάνω της δεν νομίζω – κυρίως στις ημέρες των εορτών δεν υπάρχει καμία περίπτωση- όταν προτεραιότητα έχουν τα ανυποψίαστα οχήματα. Tους ευχομαστε να μας πάψουν για να ξεκαβαλήσουμε απ΄τα πεζοδρομια και να κατεβουμε στα πεδινά του λαικού περιπατητικού κόσμου (λιγοστοί και αυτοί μοιραίοι).








Καλή Χρονιά και Χρόνια μας πολλά !





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άργος: Μια πόλη κάποτε, σήμερα

Τα φουγάρα τ’ Αναπλιού