Βιβλίο

Μικρές Πλάνες
το νέο βιβλίο μου

περιγραφή
Η ζωή στο χωριό Κιργί, ένα οικογενειακό τραύμα κι ένας ανολοκλήρωτος πρώιμος παιδικός έρωτας. Το σκηνικό γύρω από το οποίο πλέκεται ο «μύθος», όπως μας τον αφηγείται ένα νεαρό κορίτσι.
Πίσω όμως από το δράμα που θα μετενσαρκωθεί σε σχιζοφρένεια ή την ερωτική παραπλάνηση, που εκτυλίσσονται και κορυφώνονται στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, ξεδιπλώνεται η πραγματική καταγεγραμμένη και μη Ιστορία. Η ζωή του Πατέρα, που παρουσιάζεται ως  αρχέτυπο (κακέκτυπο), οι απογοητεύσεις και οι ήττες του, η υποκρισία και οι μικρές πλάνες των ανθρώπων σε μια μικρή κοινότητα, στην ελληνική περιφέρεια, ο ηθικοπλαστικός ρόλος της οικογένειας και της Εκκλησίας, μπλέκουν με μνήμες από τον πόλεμο, τη Χούντα και το χρηματιστηριακό μεσουράνημα των ’90, αλλά και με τα γεγονότα που χρωματίζουν τη σύγχρονη ζωή.
Στο μυθιστόρημα της Κατερίνας Γραμματικού, ο παιδικός έρωτας αποκαθηλώνεται και βυθίζεται στη μνήμη, και ο Πατέρας, οριστικά «προδομένος», καταχρεωμένος εγκαταλείπει τα εγκόσμια, αφήνοντας χώρο σε μιαΑντιγόνη, ναθετήσει τους νόμους και την ηθική, γιατί μόνο έτσι θα καταφέρει να προχωρήσει.
 Μπορείτε να προμηθευτείτε το νέο μου βιβλίο απο το http://komninosbooks.gr/

Στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άργος: Μια πόλη κάποτε, σήμερα

Τα φουγάρα τ’ Αναπλιού